Behandlingar

Inom estetisk tandvård arbetar vi främst med tre behandlingstyper; tandblekning, tandreglering och skalfasader.

Tandblekning

Alla tänder blir mörkare i färgen med åren, det hör till åldrandet. Detta innebär dock inte att man måste nöja sig med det. Med tandblekning kan dina tänder bli vitare igen, och genom upprepade behandlingar blir effekten ännu större. Tandblekning utförs med hjälp av tandskenor i plast, en för varje käke, som fylls med en blekningsgel och sedan sätts över tänderna. Behandlingen kan göras både hemma hos dig och hos oss på mottagningen, men vi börjar alltid med en konsultation och en undersökning här hos oss.

För att du ska kunna bleka dina tänder och få ett bra resultat så måste ditt tandkött vara friskt. Ett inflammerat tandkött eller en tandsjukdom ka förvärras av blekmedlet. Dessutom är det viktigt att tänka på att kronor i porslin och fyllningar inte bleks, vilket gör att de behåller sin färg medan tänderna blir vitare. Vi ser alltid till att du är medveten om vad du kan förvänta dig för resultat av din tandblekning och anpassar den för bästa resultat.

Skalfasader

Skalfasader sätts utanpå tänder som skadats eller fått missfärgningar och fläckar. De tillverkas i porslin och är mycket tunna men samtidigt hållbara. Vi samarbetar med erfarna och duktiga tandtekniker som tillverkar och formger dina skalfasader för att de ska passa in perfekt med tänderna runt om.

Det är inte ovanligt att man tillverkar flera skalfasader. Dock sätts varje fasad fast för sig, genom att vi slipar lite på den underliggande tanden och sedan klistrar fast fasaden. Resultatet ser helt naturligt ut och går inte att skilja från en riktig tand. Skalfasader är en enkel lösning som håller länge, och den har blivit allt mer populär i takt med att tekniken för att ta fram naturliga skalfasader förbättrats.

klinik estetisk tandvård Malmö

Tandreglering med Invisalign

Invisalign är en modern metod för tandreglering som är både bekvämare och diskretare än den klassiska fasta tandställningen. Vid en tandreglering med Invisalign kan man komma tillrätta med enstaka tänder eller hela bett. Metoden går ut på att vi låter tillverka en serie tandskenor i transparent plast som du själv byter ut allt eftersom dina tänder flyttar på sig.

Invisalignskenorna är näst intill osynliga, vilket gör att du kan ha dem i ditt vardagliga liv utan att varken du eller din omgivning tänker på att du har tandställning. Du plockar enkelt ut skenan när du ska äta eller borstar tänderna, men annars får den sitta i och göra sitt jobb med att flytta dina tänder på plats lite i taget. Genom att hela behandlingen planeras i förväg kommer du redan innan skenorna tillverkas att kunna se hur dina tänder kommer att se ut efter behandlingen vilket ger oss mer kontroll att utföra behandlingen precis som du vill ha den.

Moderna metoder för vackrare tänder